Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Panerad brieost med honung och pistagenötter

20 röster

Att panera brieost tillsammans med honung och pistagenötter är supergott och passar utmärkt att servera som tilltugg eller aptitretare vid större bjudningar eller andra festliga tillfällen. Lägg gärna den panerade brieosten på en skiva bröd.

Ingredienser

40 st

  • 450 g fast brieost
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 3 msk flytande honung
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Hacka dem grovt och smaksätt med flingsalt.
  2. Skär osten i 1x1 cm stora kuber. Doppa ostbitarna i honung. Om honungen är trögflytande kan man köra den i mikron några sekunder. Panera varje ostbit med nöthacket. Serveras rumstempererade.