Bellini med granatäpple
Sötsyrlig, bubblig, rosa och läskande – gör en variant av den populära drinken bellini där den festliga fördrinken görs med en sockerlag på granatäpple som toppas med mousserande vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
6 portioner
2 färska granatäpplen (2 granatäpplen motsvarar ca 250 g frysta granatäppelkärnor)
1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
750 ml mousserande vin (med eller utan alkohol)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 171 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater19 g
Protein0.3 g
Kommentar
Ljuvligt julig⭐️
Jeanette
2023-12-23