Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg
Ta tillvara sommarens körsbärsskörd i en mumsig glassdessert. Receptet är provlagat med söta körsbär. Ha i mer socker om du använder surare bär. Mandelkorgarna är tjusiga, men lite trixiga att göra. Behåll dem som flarn om du vill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
50 g smör
1 dl mandelspån
1/2 dl socker
1 msk honung
2 msk vetemjöl
2 tsk mjölk
Balsamicokörsbär
450 g urkärnade körsbär
2 1/2 dl rött vin
3 msk rårörsocker
3/4 dl balsamvinäger
1/2 l vaniljglass till servering
För alla
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: Välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1426 KJ / 341 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein3 g
Kommentarer