Glaserade körsbär

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Glaserade körsbär

Lyxa till efterrätten med körsbär, som du glaserar själv. Det är både enkelt att göra och går snabbt att tillaga. Servera med mumsig nougat- eller vaniljglass för ett exemplariskt resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Glaserade körsbär

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  körsbär
1 dl  strösocker
1 dl  vatten
nougat- eller vaniljglass till servering

För alla

Gör mjölkfri: välj mjölkfri glass.
Gör glutenfri: "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: vanlij- eller nougatglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung
Betyg 3.3 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärsoppa (Spottsoppa)
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga