Auberginekräm
Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!
Ingredienser
10 buffé portioner
2 auberginer
2 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 dl matyoghurt
1 tsk mald koriander
1 kruka persilja
2 msk olivolja
Till servering
bröd
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2946 KJ / 705 kCal
Fett61 g
Salt3.6 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentarer