Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka
Ädelostcrème och kryddkokta aprikoser på pepparkaka eller bröd är lyxiga tapas och precis som det låter en raffinerad kombination. Passar utmärkt att servera tillsammans andra tapas, till exempel med gravlaxröra och skånsk senap.
Ingredienser
20 tapas
140 g ädelost
1 burk kvarg (à 250 g, 10 %)
1 dl vatten
2 msk honung
1 kanelstång
6 kryddnejlikor
1 lagerblad
10 torkade aprikoser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet/pepparkakorna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd/glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för kvarg.
Gör så här
Tips
Koka in en rejäl laddning av aprikoserna, de kommer att gå åt!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1492 KJ / 357 kCal
Fett0 g
Kommentar
På pepparkaka till glöggen. Ljuvligt Gott.
Heléne
2007-12-01