Mandel och aprikoskaka

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Mandel och aprikoskaka

En mustig och härlig mandel och aprikoskaka. Kakan gör du av bland annat mjöl, socker, aprikoser, mandelmassa, citron och ägg. Garnera med florsocker och servera till efterrätt eller fika!

Mandel och aprikoskaka

Ingredienser

8 bitar

Mördeg

2 1/2 dl  vetemjöl
2 msk  strösocker
100 g  smör eller margarin

Fyllning

1   burk aprikoser i sockerlag (à ca 400 g)
200 g  mandelmassa
100 g  smör eller margarin
rivet skal av 1   citron
3   ägg

Garnering

florsocker

För alla

Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett31 g
Kolhydrater46.7 g
Protein9.6 g

Testa liknande recept

Elsas favoritkaka
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelchips eller -rasp
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärsmazarin 
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskmazarinkaka med nötter och mandlar
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga