Mandel och aprikoskaka
En mustig och härlig mandel och aprikoskaka. Kakan gör du av bland annat mjöl, socker, aprikoser, mandelmassa, citron och ägg. Garnera med florsocker och servera till efterrätt eller fika!
Ingredienser
8 bitar
Mördeg
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin
Fyllning
1 burk aprikoser i sockerlag (à ca 400 g)
200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
rivet skal av 1 citron
3 ägg
Garnering
florsocker
För alla
Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett31 g
Kolhydrater46.7 g
Protein9.6 g
Kommentarer