Kyckling- och linsgryta med ingefära och kardemumma
Det indiska köket bjuder på många smaker, men även hälsofördelar. I denna kycklinggryta får superkryddor som gurkmeja, koriander, ingefära, vitlök, och kardemumma samsas med både linser och yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön peppar (chili)
2 msk riven färsk ingefära
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 tsk kummin
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kardemumma
salt och peppar
2 dl torkade röda linser
ca 400 g krossade tomater
4 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt
Till servering
260 g naanbröd
persilja
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 646 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt. Det blir fler gånger.
Annica
2024-02-14Supergott!! Delade på kycklingen i skivor, hade bara persilja ovanpå. Blir fler gånger
Doris
2024-01-24Några tips på vegetariska/veganska proteinkällor? Halloumi? Quorn? Pumpa? Vad blir bäst tro?
Emma
2023-12-27Hej Emma! Vi tror att alla dina förslag kan fungera bra, det handlar nog mest om vad man gillar. Däremot kan tillagningstiden behöva justeras något, speciellt om du använder pumpa, beroende på hur stora bitar du skär. Lycka till! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03