Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Julkryddade veganska köttbullar av ris och kikärter

Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Ingredienser

  • 3 dl rött råris
  • 1 förp. à 380 g kokta kikärter
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen svartpeppar

Till stekning

  • 1 msk olja

Näringsvärde per portion

Energi: 1508 kj / 350 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 8 g
Salt: 1 g

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna.
  2. Skölj kikärtorna rinna och låt rinna av. Mixa alla ingredienser till en smet och forma till bullar. Låt bullarna ligga i kylen ca 30 minuter så det stelnar till.
  3. Till stekning: Stek dem i oljan i en stekpanna och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Kommentarer

Redaktionen Icase Anmäl

Hej Åsa, Sofia och Josefina! Anledningen till att de blev lösa är för att det blev för liten mängd ris med 3 dl kokt ris. Det ska vara 3 dl okokt ris som kokas. Då blir det blir nog dubbelt så mycket kokt ris, typ 6 dl. Be handlarn i er butik ta in riset till butiken. Vi har nu ändrat till 1 förp. á 380 g kokta kikärter i ingredienslistan. Tack för era kommentarer! Hälsningar Michelle

Åsa Ceder Anmäl

Tog 3dl kokt ris. Står lite otydligt i receptet. Såg i kommentarerna nu att det skulle vara okokt. Tycker bullarna blev svåra att hålla ihop under stekningen och flöt ut väldigt mkt. Så det blev inga vackra skapelser. Men det blir nog ok ändå på julbordet. Ska testa att ha i lite potatismjöl nästa gång.

Sofia Holmquist Anmäl

Jag har varit på tre butiker utan att lyckas hitta rött råris, går det bra med vanligt råris?

Lägg till en egen kommentar.