Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten

Näringsvärde per portion

Energi: 934 kj / 224 kcal
Protein:27 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 12 g
Salt: 6 g

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med vattnet i en liten kastrull. Koka upp. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera gärna med en fräsch sallad och en klick örtmajonnäs.

Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.