Saftig lammstek
Denna saftiga lammstek har en helt underbar smak av vitlök och rosmarin. Det mumsiga köttet behåller sin fina mörhet genom att stekas inlindad i aluminiumfolie på slutet. Ät din lyxiga lammstek med coleslaw och lättlagad potatisgratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 1/2 kg lammstek med ben
10 vitlöksklyftor
1 msk salt
1 msk rosmarin
1 tsk grovmalen vitpeppar
För alla
Saftig lammstek innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Efter att ha läst tidigare tips gjorde jag likadant. Packade in hela formen i folie. Dock efter 1,5 timme. Tyvärr hade vi bara två vitlöksklyftor hemma. Och med över en mil till närmsta livsmedelsbutik så hamnade de två i potatisgratängen. Det gick bra ändå. Grannens lamm blev saftigt och gott.
Mona
2024-04-01Det blev toppen, vi lät lammet ligga kvar i skyn vid halvtid och satte aluminiumfolie på hela formen, blev succé, för övrigt följde vi receptet helt och hållet!
Jon-anders
2022-11-26Första gången som jag gjorde lammstek med benet kvar och det blev en succé. Saftig och smakrik.
Lisbeth
2022-04-17