Recept: Lamm med paprika och squash
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Lamm med paprika och squash

11 röster

Grillad lammstek med grillad paprika och squash med ljuvlig smak av rosmarin och citron. En klick matyoghurt passar perfekt att servera till lammsteken och de grillade grönsakerna.

Ingredienser

  • 4 skivor lammstek (à 150-200 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paprikor
  • 1 squash
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Skär ett par snitt i kanten på varje lammskiva.
  2. Skölj citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda skal, saft, olja och kryddor i en plastpåse. Lägg köttet och låt marinera minst 2 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Grilla köttet ca 5 min på varje sida.
  4. Skölj och kärna ur paprikorna, dela dem i halvor. Skölj och skiva squashen på längden. Grilla dem några minuter på varje sida.
  5. Servera lammskivorna nygrillade med grönsakerna och matyoghurt.