Persisk kyckling

Betyg 3 av 5.207 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Persisk kyckling

Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.

Persisk kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g saffran
1 knippe bladpersilja
1 granatäpple

Till servering

bulgur
stekta skivor aubergine

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Vilken del av Iran är detta ifrån? Har aldrig någonsin sett något liknande innan

    Nikita

  • Surt och vattnigt :(

    Per

  • Minska mängden buljong

    Gudrun

Näringsvärde per portion

Energi1734 KJ / 414 kCal

Testa liknande recept

  • Granatäppelsirap
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quinoa- och bulgursallad med primörer
    Betyg 3.2 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bellini med granatäpple
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad