Kyckling med fetaost och avokado

Kyckling med fetaost och avokado är ett smakrikt och härligt recept. Den grillade kycklingen serveras med bröd och en sallad som smakar delikat av fetaost, avokado, rödlök och oregano.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk torkad timjan
1/2 msk flytande honung
Feta- och avokadosallad
1 rödlök
2 avokador
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk pressad citronsaft
100 g fetaost
2 msk färsk oregano eller torkad (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Till servering
1 förp medelhavsmix (à 125 g)
rostat bröd
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi1819 KJ / 434 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater10 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stOm man byter färsk avocado mot fryst, hur mycket fryst motsvarar 1 avocado?
Eva
Kalas! Använde tunna kycklingfiléer och stekte dem klart i stekpannan. Blev riktigt bra! 👌
Karin
Så fantastiskt gott. Kommer göra det här fler gånger❤
Emma
Lättlagat och otroligt gott, tröttnar aldrig på den här rätten.
Lena
Väldigt god rätt, vi tröttnar aldrig
Lena
Smarrigt men de där 10min i ugnen behövdes dubblas i mitt fall...
Mattias
Stryk vitlök över det varma brödet, skär det i trekanter och lägg runt salladen! Supergott! Kan nog tycka att "röran" är lite snålt tilltagen...
Åsa