Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad

Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
0
Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad

Ett recept med härliga italienska smaker där vitlöksstekta kycklinglår, tomat- och rucolasallad (i lite olivolja och citronsaft), svampsås och parmesanost sätter sin tydliga prägel. En fullkomligt idealisk måltid med ris till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad

Ingredienser

2 portioner
4   kycklinglår
1 tsk  smör
2   vitlöksklyftor
salt och peppar
2   port ris
250 g  körsbärstomater
1/2   påse rucola (à 65 g)
1 tsk  olivolja
1 tsk  färskpressad citronsaft
1   burk svamp sås (à 150 g)
1/2   ask persilja (à 20 g)
1/2   burk parmesanflarn (à 95 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater55.4 g
Protein47 g

Testa liknande recept

BBQ-kyckling med majs och dragonsmetana
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling med varm salsa och gräddfil
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga