Knäckig paj med rabarber

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat
9
Knäckig paj med rabarber

En makalös rabarberpaj med knäcksmak. Du gör den knäckiga pajen genom att först göra ett pajskal som du sedan fyller med rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Servera efterrätten med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Knäckig paj med rabarber

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

225 g  smör
5 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  socker
1 1/2 tsk  bakpulver
1 krm  salt

Fyllning

7 dl  späd rabarber eller andra frukter och bär
3 msk  socker
2 msk  vaniljsocker
3 tsk  potatismjöl

Till servering

lätt vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Blev inte alls bra. Bränt och hårda rabarber

Johan

2022-07-27

Gott! Men vi gör mer pajskal än vad som står i receptet...

Johan

2020-07-15

det låter kanon skall prova det i dag den 22/5 åt något annat gott i går som jag hittat på själv

Pia

2016-05-22

Testa liknande recept

Lat rabarberpaj
Betyg 3.2 av 5.
230 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj med ingefära
Betyg 3.3 av 5.
186 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.2 av 5.
2647 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga