Kardemummakaka med äpple och citron
Bjud dina gäster på denna härliga kaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås! Tips: Här hittar du vår saftiga klassiska äpplekaka med kanel!
Ingredienser
8 bitar
Kaka
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
3 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker
Serveringsförslag
glass
vaniljsås
lättvispad vispgrädde med vaniljsocker
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och glass, vaniljsås eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk, glass, vaniljsås eller grädde.
Receptet har uppdaterats januari 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi993 KJ / 237 kCal
Fett14 g
Salt0.41 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
En favorit som blir väldigt populär när den serveras!
Jeanette
2024-02-27Otroligt god äpppelkaka!!
Margareta
2023-10-10Jättegott. Lätt och snabbt att göra.
Grazyna
2023-09-23