Recept: Enkel äppelpaj
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 45 minuter

Enkel äppelpaj

98 röster

En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

1 sats

Fyllning

  • 5 äpplen (fasta, syrliga)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Pajdeg

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Till servering

  • glass eller vaniljsås

Så här gör du

  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
  3. Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri ersättningsprodukt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt att servera till.