Amerikanska pannkakor med hallon och lime
Mättande amerikanska pannkakor med hallon och lime uppskattas av både stor och liten. Cottage cheese blandat med russin och honung är ett gott tillbehör till rätten.
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 msk flytande matfett
Till servering
djupfrysta, sockrade hallon
rivet limeskal
För alla
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfri fin mix.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut filmjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Använd mjölkfritt matfett.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Cottage cheese med russin och honung till pannkakorna är gott.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Ser fantastiskt gott ut. Detta måste jag laga!
Per
2017-10-13Jag har gjort detta recept många gånger och blir alltid lika nöjd, grymt bra recept!
Kristina
2010-11-06Ja en extra dl fil gjorde susen.
Johanna
2009-06-05