Smoothie med mango, apelsin och solroskärnor
Fräsch smoothie med fryst mango, färskpressad apelsinjuice, fryst avokado och en handfull solrosfrön. Avokadon ger mättnad som varar länge. Mixa allt och avsluta med några frysta hallon som isbitar.
Ingredienser
6 portioner
1 l filmjölk (gärna A-fil)
250 g fryst mango
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl fryst, tärnad avokado
2 msk flytande honung
2 msk solrosfrön
Till servering
1 dl frysta hallon
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad filersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi875 KJ / 209 kCal
Fett8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater26 g
Protein7 g
Kommentarer
Supergod. För att få den slät: 1. Mixa solroskärnorna 2. I med avokadon och hälften av apelsinjuicen och mixa. 3. I med mangon och resten av apelsinjuicen och mixa. 4. Avsluta med honungen och filen
Ylva
2023-04-23Helt ok. Kanske en aning sträv känsla och lite för klen mango/apelsin/hallon smak. Kände mest a-filen och avokado
Joakim
2022-02-06