Äggakaka med äpplen och fläsk
Det här receptet på äggkaka med äpplen och fläsk är en typ av omelett som du gräddar i ugnen och serverar med stekta äpplen och fläsk samt rårörda lingon. En god och mycket smakfull rätt som går hem hos de flesta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g rimmat stekfläsk i skivor
2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (3 %)
7 ägg
1 stort äpple
smör
salt och peppar
rårörda lingon till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går bra att ersätta lingon med havtornsbär. Jättegott!
Mats
2023-08-18Ingrid- svar till hur får jag den hög? Tricket är att man inte får öppna ugnsluckan innan den är helt klar och ska tas ut.
Rebecca
2023-04-24Hur får jag äggakaka hög? God, väldigt platt!!!
Ingrid
2023-01-09