Italiensk afton

Bella notte!

I mörkaste november drömmer vi oss bort till stökigt dukade bord, vänner och familj, och ljuvlig italiensk mat. Här hittar du recepten för att bjuda in till en underbar italiensk afton.

Parmigiano Reggiano.

Pasta

Äkta parmesan

Parmigiano Reggiano kan endast tillverkas i ett begränsat område i norra Italien. Det är den enda äkta parmesanen och den är gjord på samma sätt idag som för tusen år sedan. Tack vare de egenskaper som finns i produktionsområdet, är Parmigiano Reggiano gjord av naturliga ingredienser där inga tillsatser behövs. Osten används flitigt i det italienska köket - främst till pasta och risotto, men tack vare sin karaktäristiska smak används den till fördel även som smaksättning till mängder av olika rätter, och är ett ljuvligt inslag till kräftskivan. Både i recept eller att avnjutas precis som den är.

Läs mer om parmesan
Pasta Puttanesca med purjolök och zucchini
Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.375 personer har röstat
Receptet har 82 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad