Tårta med vit chokladpannacotta och flädermarinerade jordgubbar

Imponera med en riktigt lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
15 bitar
Bottnar
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk (3 %)
Vit chokladpannacotta
4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver
Lemoncurd
1 gelatinblad
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör
Flädermarinerade jordgubbar
3 dl färska jordgubbar
1 dl konc fläderblomssaft
Till garnering
färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker
Gör så här
00:30:00
06:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stKan man göra denna med färdiga bottnar och lemoncurd? Något speciellt att tänka på isåfall?
Veronica
Hej Veronica! Det är bara att köra på! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kunde har varit bra att det stod från början att tårtan tar över 6 timmar att baka med tanke på den vitchokladpannacottan, samt att i ordningen börja med den.
Ann-maria
Måste man sila pannacottan?
Eva
Hej Eva! Du måste inte sila pannacottan. Jag har även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa
ICA-köket