Tårta med vit chokladpannacotta och flädermarinerade jordgubbar

Imponera med en riktigt lyxig ”layer cake” full med syrliga och söta sommarsmaker – flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och så överraskningen i form av vispad vit chokladpannacotta. Garnera med allsköns bär och gärna ett gäng ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
15 bitar
Bottnar
250 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 stora ägg
7 1/2 dl vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk vallmofrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarm mjölk (3 %)
Vit chokladpannacotta
4 gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g hackad vit choklad
1 krm vaniljpulver
Lemoncurd
1 gelatinblad
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör
Flädermarinerade jordgubbar
3 dl färska jordgubbar
1 dl konc fläderblomssaft
Till garnering
färska bär
ätbara blommor
myntablad
florsocker
Gör så här
00:30:00
06:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stKan man göra denna med färdiga bottnar och lemoncurd? Något speciellt att tänka på isåfall?
Veronica
Hej Veronica! Det är bara att köra på! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kunde har varit bra att det stod från början att tårtan tar över 6 timmar att baka med tanke på den vitchokladpannacottan, samt att i ordningen börja med den.
Ann-maria
Måste man sila pannacottan?
Eva
Hej Eva! Du måste inte sila pannacottan. Jag har även uppdaterat receptet. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Den vita chokladpannacottan har jag använt som fyllning i andra tårtor och den är så himla god!
Rebecca
Wow wow wow! Första gången som jag följt ett recept och resultatet blivit precis som på bilden. Blev en succé på midsommarfesten! Alla komponenter av tårtan kommer jag använda mig av enskilt eller tillsammans på andra tårtor framöver.
Katia natalia
God tårta men den vita choklad pannacottan blev för rinnig och inte så fast som på bilden. Blev så när jag vispade upp den. Synd för den blir ju inte lika fin som på bilden
Therése
Hej Therése! Pannacotta som man vispar brukar först bli grynig, sedan rinnig och efter att man har vispat ett tag blir den sen fastare konsistensen. Det viktiga är att följa receptet med rätt mängd på samtliga ingredienser till pannacottan och att den blir tillräckligt kall och stelnar helt innan man vispar den. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag har bara en form, så jag hällde all smet i formen på en gång. Men den reser inte sig på höjden i ugnen. Vad har jag gjort för fel? Det stod vispa hastigt smör och socker. Detta tolkar jag som att det bara sk vispas ihop snabbt innan äggen går i ett och ett.
Ulrika
Går det att förbereda tårtan (exklusive garnering) dagen innan?
Emelie
Hej Emelie! Ja du kan förbereda tårtan dagen innan. Men du bör nog inte skeda på all vätska som jordgubbarna ligger i. Lycka till och hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej! Försökt vispa pannacottan till rätt konsistens men den skär sig, detta har hänt två gånger. Vad gör vi för fel? Gör precis som det står i receptet
Maja
Hej Maja! Svårt att säga utan att varit delaktig, men kanske grädden inte var tillräckligt varm? Om vätskan inte blir tillräckligt varm och gelatinet inte sätter sig i vätskan så kan det nog bli såhär. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man ta bort/byta ut vallmofrön?
Jenny
Hej Jenny! Ja, det kan du men citron och vallmo tillsammans är en jättebra smakkombination. Men utesluta eller ersätta med t ex finkrossade hasselnötter går också bra. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket