Roti – Thailändska pannkakor

Upplev en smakresa till Thailand med dessa mjuka och spröda roti – thailändska pannkakor. Fyllda med skivor av banan och toppade med läcker hasselnötskräm och kondenserad mjölk är varje tugga en söt sensation.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
8 st
1 ägg
1 dl vatten
3 msk sötad kondenserad mjölk
1 krm salt
270 g vetemjöl (ca 4 1/2 dl)
2 skivade bananer
neutral rapsolja (till utbakning)
smör (till stekning)
Till servering
ca 1 1/4 dl sötad kondenserad mjölk
ca 1 1/4 dl hasselnötskräm
Gör så här
00:30:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lär dig stava själv först då kanske, Ida?
Nora
2024-12-05Hur kan man kalla roti för Thailändska pannkakor? För övrigt får ni gärna fixa stavfel på sidan. De stör läsningen.
Ida
2024-09-15Jag valde att göra en större sats då vi var många som skulle äta. Men jag har gjort några förändringar i receptet. Detta recept blir ca 20 st medelstora pannkakor(Hade ingen stor stekpanna), så "kuverten" blev ca 10×10 cm. Ca 8-9 dl mjöl 2 ägg 2,5 dl vatten 3 msk kondenserad kokosmjölk 1 msk socker 1/2 tsk salt 2 msk smält smör Rapsolja till pensling av degen
Isabell
2024-05-01