Rödbetsjuice

Mustigt, nyttigt och gott! Rödbetorna i vår rödbetsjuice får sällskap av friska äpplen och saftiga apelsiner. Morgondagens frukostjuice?

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi219 KJ / 53 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater10.8 g
Protein0.9 g
Kommentarer
8 stDet blev en tjock å seg massa??? Måste väl tillsätta vatten ..men hur mycket? Detta är EJ juice!
Leif
Hur lång är hållbarheten i kylen på denna juice?
Martin
Hej Martiin! Juicen håller i kylen i 2-3 dagar men som alltid är det bästa sättet att avgöra hållbarheten att titta, lukta och smaka. Det går också jättebra att frysa in ev överbliven juice. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej, har precis testat detta recept och juicen blev jättegod! En fråga, kan man frysa in juicen i plastflaskor (tex 1,5 l lokaflaska)? Tänker att den inte håller allt för länge i kylen om jag vill göra stora mängder av den men går den att frysa in och sedan tina upp igen hade det varit perfekt. //Matilda
Matilda
Hej igen Matilda! Våra kockar hälsar att det går jättebra att frysa in juicen. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej Matilda! Tack för din fråga. Tyvärr kommer svaret att dröja pga semestertider. Hälsningar Elina
ICA-köket
Vill bara svara sign KERSTIN att nitrat är vattenlösligt och löses ut vid kokning.
Tom
Gjorde jag något fel? Jag tog 2 st rödbetor, 1 morot och en bit ingefära, jag fick en tjock pure och absolut ingen juice. Efter att jag satt till några dl vatten blev det flytande och kunde drickas!
Björn
Hej Björn! Du gjorde inget fel. Men apelsiner och äpplen innehåller betydligt mer vätska än morot, därför blev det mer puré än juice. Tur att det gick att spä med vatten och blev drickbart. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jag har gjort egen rödbetsjuice MEN den verkar för stark och smakar en hel del jord. Kan man koka den färdiga juicen ( pastorisera) för att förbättra smaken. Nitriten är väl kvar ????/Kerstin
Kerstin
Hej Kerstin! Ingen fara för nitratet det kvarstår även när man kokar rödbetorna. Om det däremot hjälper med smaken om man kokar det vet inte riktigt då vi ej provat. Rödbetor kan ofta ha en ganska skarp och jordig smak. Kanske kan du söta juicen med lite honung? Eller spä den med vatten (fast det tar inte bort jordsmaken). Hälsningar Michelle
ICA-köket
Uppskattar att Näringsvärde per portion redovisas. Ska testa juicen innan jag ger ett utlåtande om smak och annat.
Torsten
Fantastiskt gott och med tanke på hur nyttigt det lär vara med rödbetor så blir det repris
Margareta