Ramslöksolja

Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Ramslöksolja

Vi kan inte få nog av ramslök! Den gröna primören med en smak som påminner om vitlök är ett perfekt tillbehör till det mesta. Denna ramslöksolja passar utmärk till såväl kött som fisk men också att ringla över salladen eller i soppan. Eller varför inte bara ihop med en bit bröd?

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ramslöksolja

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl olivolja
10 blad ramslök
2 krm salt

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Besynnerligt det där med 'hållbar i ett dygn'?! Har kollat många andra recept, inte ett ord om något sådant? "Bakterietillväxt" skriver ni till Jan som orsak. Vilken källa har ni hämtat den informationen ifrån? Den Rams-, Skogslöksolja vi har i kylen sen förra året visar inga tecken på nån bakterietillväxt alls.

Mats

2025-04-26

Tack Mats för din fråga! Det är lite klurigt detta med bakterietillväxt i inläggningar. Kyla, syra och upphettning hjälper till att förlänga hållbarheten. I detta recept saknas syra och upphettning, därför har vi valt en kort hållbarhet. Vissa bakterier som t ex Clostridium botulinum kan man varken se eller känna smaken av och den kan ge upphov till en mycket allvarlig sjukdom, botulism. Du kan läsa mer om Livsmedelsverkets råd kring inläggningar av grönsaker här https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/uppdaterade-rad-om-hur-du-lagger-in-gronsaker-sakert-och-undviker-botulism Hoppas det är svar på din fråga. Hälsningar UlrikaVissa bakterier som t ex Clostridium botulinum kan man varken se eller känna smaken av och den kan ge upphov till en mycket allvarlig sjukdom, botulism. Du kan läsa mer om Livsmedelsverkets råd kring inläggningar av grönsaker här https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/uppdaterade-rad-om-hur-du-lagger-in-gronsaker-sakert-och-undviker-botulism Hoppas det är svar på din fråga. Hälsningar Ulrika

ICA-köket

2025-04-29

Tycker också att hållbarhet 1 dygn låter märkligt. Vad kommer det sig?

Jan

2023-05-08

Hej Jan och Charlotte! Vi rekommenderar att använda oljan inom ett dygn eftersom det kan finnas risk för bakterietillväxt när man mixar färska örter med olja. Hälsningar Elina

ICA-köket

2023-05-09

Varför använda inom 1 dygn? Jag har mina oljor ståendes i kylskåpet och används säsong till säsong

Charlotte

2023-05-01

Testa liknande recept

Ramslökssmetana
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ramslökspesto
Betyg 3.3 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ramslöksmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hemgjort ramslökssmör
Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Chimichurri med ramslök
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostad ramslöksdipp
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad