Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen korv- och potatissallad

Ljummen korv- och potatissallad är en smakrik och lantlig rätt som du serverar med en luxuös dressing med dijonsenap. För bästa smakupplevelse, servera korv- och potatissalladen varm eller ljummen. Lika trevlig till lunch som middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk med skalen på.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en stor skål. Slå på vinet och låt potatisen dra under lock medan resten görs.
  3. Blanda hackad gräslök/rödlök i dressingen. Stek korven.
  4. Blanda lök och korv med potatisen. Slå på dressingen och servera rätten varm eller ljummen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 300 g peperoni eller annan korv
  • hackad gräslök eller rödlök
Dressing
  • 4 msk olja
  • 1 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk ljus dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?