Horchata – mandel- och risdryck

Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Horchata – mandel- och risdryck

Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Horchata – mandel- och risdryck

Ingredienser

ca 15 dl

Dag 1

2 dl skalad sötmandel
1 dl vitt okokt ris
1 kanelstång
5 dl kallt vatten

Dag 2

5 dl vatten
1 1/2 dl kondenserad mjölk
is
färskpressad limejuice

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Horchata, är ett namn på flera spannmålsbaserade drycker, men framförallt den på jordmandlar. En valenciansk fika med horchata de chufa. Horchata de chufa, jordmandeldryck, tillverkas genom att man pressar vätska ur jordmandlar. Horchatan är en traditionell dryck i Valencia (på valencianska: orxata de xufa), då regionen Valencia har ett mycket lämpligt klimat för odling av växten

    Miroslav

Testa liknande recept

  • Margarita
    Betyg 3.1 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ciderbubbel med grape
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jack Rose
    Betyg 2.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hemingway special
    Betyg 2.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vodka cranberry
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad