Gotlandssup - med smak av lakrits

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
0
Gotlandssup - med smak av lakrits

Gotlandssup är ett recept på härlig snaps med smak av lakrits. Snapsen ska stå och dra så var ute i god tid. Du gör lakritssnapsen enkelt genom att smaksätta Brännvin Special med pepparmynta, anis och korianderfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Gotlandssup - med smak av lakrits

Ingredienser

1 sats
75 cl  Brännvin special (34%)
1   stor nypa pepparmynta eller krusmynta
3   stjärnanis (3 stjärnanis motsvarar 1 msk anisfrön)
1 msk  korianderfrön

Gör så här

Tips

Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk dukkah
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga