Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gotlandssup - med smak av lakrits

Gotlandssup är ett recept på härlig snaps med smak av lakrits. Snapsen ska stå och dra så var ute i god tid. Du gör lakritssnapsen enkelt genom att smaksätta Brännvin Special med pepparmynta, anis och korianderfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyll en flaska med brännvinskryddorna och häll på Brännvin Special. Sätt på korken och låt flaskan stå i rumstemperatur i 10 dagar. Skaka om flaskan varje dag. Därefter är kryddbrännvinet färdigt att användas, men kan med fördel stå betydligt längre, faktiskt upp till ett år.

Tips

Är smaken för kraftig kan man använda innehållet som essens och spä ut det med mer brännvin efter tycke och smak. Kryddorna kan vid serveringen vara kvar i flaskan eller filtreras bort genom ett kaffefilter.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 75 cl Brännvin special (34%)
  • 1 stor nypa pepparmynta eller krusmynta
  • 3 stjärnanis (3 stjärnanis motsvarar 1 msk anisfrön)
  • 1 msk korianderfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?