Fläderlikör

Söt och smakrik fläderblomslikör är enkelt att koka ihop själv. Låt sockerlagen dra med fläderblommorna minst 1 timme, sila sedan av och din likör med den somriga fläderblomssmaken är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stDet är frästande men jag undrar om det går att göras på konsentrerrad flädersaft ?
Esther
Hej Esther! Godast är såklart att göra enligt receptet men det är klart att du kan blanda koncentrerad saft med sprit. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gjorde detta nu i veckan. Lät fläderblommorna ligga i 1 dygn i kastrullen i kylen. Den blev supergod!
Hanna
Detta recept är totalt åt skogen. När man gör flädersaft behövs 50-100 fläderblommor. Hur menar ICA att en”klase” (vad är en klase fläderblom?) ska kunna smaksätta 75 cl alkohol? h.molander @gmail.com
Håkan
Hej Håkan! Tack för din kommentar, bra att du uppmärksammade oss på att receptet inte var bra. ICAs kockar har nu provlagat om receptet och förändrat det så att det fungerar - och smakar - bättre! Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket