ÖVER 60 MIN | Enkel

Cold brew kaffe latte

Om du mixar kallbryggt kaffe, hasselnötsmjölk och lönnsirap får du en raw kaffe latte. Smaksätt gärna med kardemumma och kanel. Uppiggande, supergott och hyfsat hälsosamt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop kaffepulver och vatten och låt stå i en burk i rumstemperatur 8-12 timmar. Sila kaffet genom ett kaffefilter.
  2. Mixa kaffet slätt med hasselnötsdrycken och lönnsirapen i en blender. 
  3. Häll upp i glas med is och servera.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt gärna med kardemumma och kanel.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 1 dl bryggkaffepulver
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl hasselnöts mjölkdryck
  • 1/2 msk lönnsirap
  • isbitar

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 99 kCal