Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ceasarsallad

Ceasarsallad är en klassisk sallad av krutonger, grönsallad, parmesanost och salami. Till salladen serveras en fräsch dressing av äggula och pressad citronsaft.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär formfranskan i tärningar, ca 1 x 1 cm. Hetta upp olja i en panna och stek brödtärningarna gulbruna.
  2. Pressa över vitlöksklyftorna. Skölj och riv grönsalladshuvudet i bitar. Grovriv parmesanost.
  3. Varva sallad, ost och brödtärningar i en stor skål.
  4. Dressing: Blanda äggula, pressad saft av citron och salt till dressing. Tillsätt olja. Häll dressingen över salladen och servera genast. För den riktigt hungrige kan 200 g salami strimlas i salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 skivor formfranska
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grönsalladshuvud
  • 50 g parmesanost
  • ev 200 g salami
Dressing
  • 1 äggula
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl olja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer