Bål med rabarber, jordgubbar och basilika

Släck törsten med en svalkande sommarbål med smak av syrlig rabarber, söta jordgubbar och örtig basilika. En somrig drink som är perfekt till trädgårdsfesten eller midsommarbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ingredienser
4 portioner
Jordgubbs- och rabarbersockerlag
5 dl färska eller frysta jordgubbar (5 dl färska motsvarar ca 250 g frysta)
1 rabarberstjälk
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 dl färskpressad citronjuice
3 dl gin
750 ml vitt, rosé eller mouserande vin
5 dl färska jordgubbar (5 dl motsvarar ca 250 g)
1 rabarberstjälk
1 kruka basilika
is
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1136 KJ / 272 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater29 g
Protein0.6 g
Kommentarer
6 stDet funkar fint att byta ut rabarbern mot hallon om det inte råkar rabarbersäsong. Jag tog då hälften med hallon mot jordgubbarna.
Joseph
Blev bjuden på detta som välkomstdrink vid en konfirmation idag.( alkoholfri för allas skull) mycket god och omtyckt. Kommer gjöra denna själv med
Hanna
Supergod bål som gjorde succé bland mina gäster.
Lena
Väldigt gott! Tog lite mer rabarber än i receptet, jordgubbssmaken tog över helt annars.
Åsa
Barnvariant, istället för vin eller 'bubbel', ta fläderblomsaft och kolsyrat vatten till motsvarande mängd . Gin, addera bara till de vuxnas glas. Satsa gärna några kronor till på gin som har ordentlig smak. Riktigt fräscht och gott!
Birgitta
Ska en inte ha i någon mer vätska, typ mineralvatten? Den verkar så stark..? Någon som testat den?
Camilla
Hej Camilla! Det är även jordgubb- och rabarbersockerlag i bålen men om du tycker den är för stark eller för söt så går det bra att tillsätta mineralvatten eller kanske lite fruktsoda eller liknande. Hoppas du gillar bålen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket