Smashed tortillaburgare med jalapeñodressing
På med grillen och njut av fusionen mellan tortilla och burgare. En saftig smashed tortillaburgare laddad med genvägar och en ljuvligt god jalapeñodressing. Snabbt, enkelt och gott för hela familjen.
Tips & genvägar
1
1+1 blir hemmagjord jalapeñodressing
Att göra egen smaksatt majjo behöver inte vara raketforskning. Blanda inlagda jalapeños tillsammans med lite majonnäs så har du löst biffen.
2
Slå bort salladsroten
Jobba både smartare och enklare i köket. I stället för hacka upp salladen och få en stump med rot kvar. Slå salladshuvudet med roten nedåt i bordet och lyft av roten. Mycket enklare och extra plus för att det ser proffsigt ut.
3
Portionera direkt i paketet.
Skippa jobbet med att öppna upp, dela och rulla färsen. Ta en degskrapa, eller stekspade, och börja dela upp färsen portionsvis direkt i paketet.
Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.
Det här behöver du!
500 g hushållsfärs
Salt & peppar efter smak
4 st tortillabröd medium
8 skivor hamburgerost cheddar
Ca ½ isbergsalladshuvud
2 tomater
1 rödlök
Smör till stekning
Tillbehör
1 ½ dl Heinz majonnäs
3 msk hackad inlagd jalapeño
1 – 2 msk spad från jalapeño
Så här gör du!
• Hacka jalapeño, blanda väl i en skål med majonnäs och rör ner lite spad från jalapeñon.
• Skölj salladen väl och strimla fint. Skölj och skiva tomaterna. Skär rödlöken tunt.
• Tänd grillen och placera ett stekbord på gallret. Låt det bli ordentligt varmt.
• Dela färsen i 4 delar. Dra på lite smör på stekbordet och lägg på en bit färs i taget. Salta och peppra.
• Lägg ett tortillabröd på färsen och tryck till med en hamburgerpress, färsen ska helt platt mot brödet. Stek tills färsen fått fin färg.
• Vänd tortillan. Lägg på ostskivor och stek tills brödet fått fin färg och osten smält.
• Toppa med sallad, tomat, rödlök och jalapeñodressing. Vik ihop och njut!