Snabbgrillad ceasarsallad

Tänd grillen och bjud dina nära på något oväntat. En knaprigt saftig ceasarsallad med spetskål, hasselnötter och såklart kapris. Plus i kanten att den är enkel att slänga ihop med ett par genvägar längs vägen.

Tips & genvägar

1

Gör rent grillen nästa gång

Börja med att göra rent gallret på grillen. Det går mycket snabbare och enklare när det är varmt. En riktigt genväg för att hemmagrillare.

2

Mortla till grovhackat

Dra fram morteln och släng i en näve hasselnötter. Börja mortla tills du nöjd med storleken på bitarna. På så vis slipper du utmaningen att hacka varje nöt för hand.

3

Gör allt på grillen

Skippa det eviga springet mellan köket och grillen. Visserligen bra för dig som räknar steg, men vi lovar – det går snabbare att ta genvägen och göra allt på grillen.

4

ICAs färdiga ceasardressing

Goda saker behöver inte ta tid. Köp och använda ICAs egna ceasardressing. Så slipper du göra en egen från grunden.

Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.

Det här behöver du!

600 g spetskål
3 msk olivolja
Flingsalt efter smak
Svartpeppar efter smak
1 dl hasselnötter, utan skal
1 dl kapris, små
Ca 100 g ceasardressing
100 g färdigriven parmesan
20 g bladpersilja

Så här gör du!

• Skär spetskålen på längden i 4 rejäla klyftor. Behåll roten så att den inte faller isär på grillen.
• Pensla kålen med olja och grilla på direkt värme tills kålen fått fin färg på båda sidor.
• Flytta kålen till indirekt värme, så att den får tid att mjukna. Salta och peppa efter smak.
• Mortla färdigskalade hasselnötter.
• Hacka persilja.
• Rosta hasselnötter i en gjutjärnspanna på grillen.
• Lägg över kålen på ett serveringsfat och ringla över ceasardressing.
• Toppa med parmesan, kapris, rostade hasselnötter och persilja.
• Servera, ät och njut.

Fler genvägar till god mat