Krämig One pot pasta

Nu blir det mat för hela veckan i ett svep. Här bjuds det på smaker som garanterat lockar hela familjen till bords. Och i denna krämiga tomatpasta gör du allt i samma kastrull. Smidigt va? Nu kör vi!

Tips & genvägar

1

Pressa vitlöken med kniven

Skala vitlöken i ett nafs genom att använda kniven som en press. Lägg bara ena knivsidan på löken, pressa med ena handen och dra av skalet med lätta.

2

Laga allt i samma gryta

Spara både disk, tid och arbetsmoment genom att göra allt i samma gryta.

3

Passa på att göra ett storkok

Slipp stressen med att behöva laga mat eller lunch varje dag och gör ett storkok. Så får du mat för hela veckan.

Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.

4 portioner

Det här behöver du!

400 g pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka basilika
2 st mozzarella
2 - 3 msk tomatpuré
1 msk honung
400 g körsbärstomater (konserver)
Ca 12 - 14 dl vatten
2 msk grönsaksfond

Så här gör du!

• Skala och finhacka gul lök + vitlök. Hacka chili och basilika. Tärna mozzarellan.
• Fräs lök, vitlök och chili tills löken blivit glansig i en stor kastrull. Häll ner körsbärstomater, tomatpuré och honung, låt fräsa någon minut.
• Tillsätt vatten och grönsaksfond, låt koka upp. Tillsätt pastan och låt koka tills den är klar.
• Salta och peppra efter smak och tycke, ös på med basilika.
• Servera och toppa med mozzarellan och mer färsk basilika.

Fler genvägar till god mat