Kött märkt ICA Selection

ICA Selection är vårt bästa kött och kommer från djur som handplockats för sin höga kvalitet. Våra serier Svenskt premium nötkött och Frilandsgris är kött som håller hög och jämn kvalitet varje gång, ett riktigt ”saluhallskött”!

Svenskt premium nötkött

Det är skillnad på kött och kött. För att ett kött ska bli riktigt bra så är ett antal olika paramentrar viktiga bl.a. är god djuromsorg, kön, ras och fettsammansättning betydelsefullt för att ett nötkött ska bli riktigt gott. Svensk djuromsorg hör till den bästa i världen och vi på ICA tycker att det är viktigt att djuren har det bra och följer upp det med revisioner och kontroller. I vår serie Svenskt premium nötkött har vi bara valt ut det bästa djurunderlaget, kvigor, kor och stutar som har en hög fettgradering.

Mörning och smak

Köttet möras i minst 14 dagar innan det förpackas i skinpack(vacumförpackning) och mörningen fortsätter ända fram till tillagning. Marmoreringen på köttet är inte alltid betydande men smaken ändå väldigt rik tack vare att djuren främst äter naturligt gräs och hö.

 

Kort om Svenskt premium nötkött
  • Djuromsorg i världsklass
  • Låg antibiotikaanvändning
  • Endast från kvigor, kor och stut som går utomhus stora delar av året
  • Mörat minst 14 dagar innan paketering
     
Kort om ICA Selection Frilandsgris
  • Från endast en gård - Solgården i Kristianstad.
  • God djuromsorg med frigående grisar som får gå ute året runt.
  • Korsningen av rasen Duroc ger saftigt och smakrikt kött.