ICA I love eco – ett lite godare kaffe

För varje sålt kaffepaket från ICAs nya I love eco-serie skänker ICA under minst tre års tid 1 krona till kooperativets medlemmar. I längden bidrar samarbetet till högre inkomster och bättre livsvillkor för människorna i regionen.

På familjejordbruken i norra Peru har bönder odlat kaffe på ett traditionellt vis i generationer, men klimatförändringarna och den bristande lönsamheten hotar nu odlingarnas framtid. Som ett led i ICAs arbete för en god morgondag kommer vi att hjälpa dessa kaffeodlare att säkra framtidens utbud av högkvalitativt ekologiskt kaffe. Med utgång i svenskens smakpreferenser på kaffe och krav på hög kvalitet har ICA valt att stödja kooperativet Aproexporti norra Peru.

 

Familjeägda, klimatanpassade och ekologiska jordbruk

Kooperativet hjälper små familjeägda kaffeodlare att klimatanpassa och effektivisera sina ekologiska jordbruk. För varje köpt kaffepaket från I love eco-serien skänker vi under minst tre års tid 1 krona till kooperativets 353 medlemmar. I längden bidrar samarbetet till högre inkomster och bättre livsvillkor för människorna i regionen. I gengäld får vi ett godare och miljövänligare kaffe i vårakoppar. Ett kaffe som gör skillnad för framtiden.

Dessutom är vårt ekologiska kaffe Rainforest Alliance-certifierat vilket innebär att det är odlat med hänsyn till biologisk mångfald, hållbar utveckling och utan konstgödsel och naturfrämmande bekämpningsmedel.

FAKTA

-De insamlade pengarna kommer bland annat användas för att köpa torktält som ska skydda kaffebönorna under den kritiska torkperioden men också till utbildning och andra förnödenheter som säkrar odlingarnas framtid.

-Allt kaffe i serien kommer från ekologiska odlingar som är Rainforest Alliance-certifierade. Det innebär att kaffet är producerat utifrån krav på miljömässig, social och ekologisk hållbarhet. Och att det är odlat med hänsyn till biologisk mångfald, hållbar utveckling och utan konstgödsel och naturfrämmande bekämpningsmedel.