Hoppa till sidans innehåll

Kompis med kroppen

Roligare

frukt och grönt

Öka aptiten hos barnen genom att göra maten extra fin och rolig. Skär maten i roliga former och dekorera med färgglada grönsaker.

Tips för en roligare måltid

  • Forma pålägget till ett ord på smörgåsen och läs tillsammans.
  • Gör roliga figurer av frukt och grönsaker tillsammans med barnen.
  • Servera en fräsch och läcker efterrätt - bjud på ett glas med färska frukter och bär.
  • Apelsinklyftor är populär plockmat. Sätt i en tandpetare så slipper du kladdiga händer.
  • Frys in blad och bär till fina isbitar att kyla måltidsdrycken med. Festligt att se på!
  • Dela en kiwi på två och ät med sked - enkelt och gott! Fungerar lika bra med melon och passionsfrukt.
  • Skivad frukt är ett ovanligt gott pålägg på smörgåsar.

Snabbt och gott

Arvid slänger banan i papperskorg - liten bild

  • Servera grönsaker i bitar och stavar tillsammans med dipsås.
  • Rosta rotsaker i ugn, de lagar sig själva medan du lagar resten av maten.
  • Mixa fryst hackad spenat med lite crème fraiche, salt, peppar, muskot och du har en blixtsnabb, jättegod sås till pasta.
  • Gör en ”igelkott” av en urgröpt, halv melon där melonbitarna sätts fast utanpå skalet med tandpetare.
  • Servera apelsin i klyftor och låt barnen göra skepp med segel.