Kompis med kroppen

Studiematerial Kompis med kroppen

Kompis med kroppen lär ut grunderna och fördelarna kring bra kost och rörelse. Så att barn redan i en tidig ålder får en förståelse för hur bra mat och motion gör att de kan bli lite bättre kompis med kroppen.

Studiematerial för årskurs 2


Arbetsbok för årskurs 2

En pedagogisk och lättsam arbetsbok fylld med bra att veta och praktiska
övningar.

Ladda hem arbetsboken

Lärarhandledning för årskurs 2

Här hittar du den stöttning du behöver i din undervisning. Materialet är framtaget tillsammans med pedagoger och i linje med Lgr 11 och aktuella kursplaner.

Ladda hem lärarhandledning

Smartboardmaterial årskurs 2

Studiematerial för årskurs 5


Arbetsbok för årskurs 5

En pedagogisk, lekfull och fördjupad arbetsbok fylld med bra att veta och
praktiska övningar.

Ladda hem arbetsboken

Lärarhandledning för årskurs 5

Här hittar du den stöttning du behöver i din undervisning. Materialet är framtaget tillsammans med pedagoger och i linje med Lgr 11 och aktuella kursplaner.

Ladda hem lärarhandledning

Smartboardmaterial årskurs 5

Extra bra med extramaterial

När något är roligt och spännande vill man oftast inte sluta. Därför har vi tagit en del extra material för Kompis med kroppen. Så hela klassen kan fortsätta utforska vägen till att bli bättre kompis med kroppen.

 

Studiematerial

Var i kylskåpet? Förvara maten rätt!

Maten håller sig längre i kylskåpet om du sätter dem på rätt ställe. Det är både bra för miljön och plånboken. Bra va? Klipp ut varorna och klistra in dem på rätt ställe i kylskåpet eller gör övningen via smartboard.

Mellisboken

Är du sugen på ett riktigt smaskigt mellanmål? Eller är du bara vrålhungrig? Oavsett om du har tränat eller bara varit i skolan är det viktigt att tanka kroppen med energi, så att du orkar hålla igång resten av dagen. Inspireras av recepten i vår mellisbok.

Frukt- och Grönsaksbingo

Varför inte spela ett roligt spel som dessutom får dig och barnen att äta mer frukt och grönsaker? Spela mot varandra med vårt Frukt- och Grönsaks-bingo. 

Använd bingobrickorna så här:

Skriv ut en spelplan och kryssa för alla de frukter och grönsaker du äter. Kanske kommer du lättast ihåg att kryssa för om bingobrickorna sitter på kylskåpet. 5 i rad ger bingo, oavsett om det är diagonalt, lodrätt eller vågrätt. Sen gäller 2 rader, 3 rader och så vidare till full bricka. Spela själv eller tillsammans med andra och bestäm själv vilka fina priser vinnarna ska få.

Gissa frukten och grönsaken

Skriv ut pdf-filen och ordna en tävling. Vem kan gissa flest frukter och grönsaker? Kom också ihåg att skriva ut facit.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna!