Receptfria läkemedel

I vår butik säljs receptfria läkemedel som kan hjälpa mot vanliga besvär som värk och feber, förkylning, allergi och halsbränna. Läkemedlen är välkända för de flesta och har funnits att köpa fritt på apoteken under lång tid. Produkterna är utvalda av Läkemedelsverket och får enbart köpas av personer över 18 år.

Varför har ICA receptfria läkemedel?

Vi tror att vardagen blir enklare när det går att köpa huvudvärkstabletter och andra receptfria läkemedel samtidigt som maten, och gärna också på kvällstid.

Det känns bra att det finns strikta regler och förordningar från Läkemedelsverket som vi måste följa. Det gör att våra kunder kan känna sig trygga med att köpa receptfria läkemedel hos oss.

Vilken hjälp kan du få?

Vi i butiken informerar gärna om vilka läkemedel vi säljer men ger inga råd om vilka du ska välja. All information som finns hos oss baseras på Fass. Fass står för Farmaceutiska specialiteter i Sverige, och är en uppslagsbok som innehåller alla läkemedel som är godkända i Sverige. Läs mer på www.Fass.se.

Vill du ta del av en bipacksedel är det bara att fråga kassapersonalen om hjälp, så tar de fram den senaste från Läkemedelsverket till dig.

Är det säkert att köpa receptfria läkemedel hos oss?

Innan vi började sälja receptfria läkemedel var vi tvungna att uppfylla vissa krav. Dels lämnade vi in en ansökan till Läkemedelsverket, dels genomgick vi en utbildning i hur man hanterar läkemedel säkert och slutligen ordnade vi med ett egenkontrollprogram. Det kan också vara bra att veta att all information om receptfria läkemedel som finns i vår butik är granskad och godkänd av farmacevter.