Vårt engagemang: Butiken med 100% förnyelsebar el

toppbild-ica100

Vårt engagemang: Butiken med 100% förnyelsebar el

För oss på ICA Supermarket Grytan handlar goda saker om mer än bara mat. Vi vill gärna vara en drivkraft i samhället och engagera oss i våra hjärtefrågor. Bland annat vill vi värna om miljön genom att driva vår butik med enbart förnyelsebar el från lokala producenter.

Förnyelsebar el? Vad innebär det och hur arbetar vi med det hos oss? Jo, så här fungerar det. Som matbutik har vi en stor energiförbrukning. Det krävs för att hålla ventilationen snurrande, lamporna lysande och alla våra råvaror väl nerkylda. Vi väljer dock att göra det på ett smart och miljövänligt vis. All vår el kommer från tre närliggande vattenkraftverk vilket då dessutom gynnar den lokala bygden. Från sommaren 2017 har vi även installerat flertalet solpaneler på vårt tak. Dessa genererar el som även den kommer att kunna bidra till vår drift. Intressant, eller hur? Som kund kommer du att kunna se hur mycket våra solpaneler ger via en digital skärm inne i butiken. 

Vill du veta mer om förnyelsebar el och hur det står till grund för hela vår elförsörjning? Tveka inte att höra av dig eller prata med oss i butiken!