Recept:
Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt

4 portioner
Medel
Tid: 45 minuter

500 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Glaze:

2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 msk rapsolja
1 1/2 dl japansk soja
1 1/2 dl mirin
3/4 dl muscovadosocker
2 tsk majsstärkelse

Myntayoghurt:

1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt 2 krm salt

Couscous:

4 dl grönsaksbuljong (vatten plus tärning eller fond)
4 dl couscous
2 dl salta jordnötter
2 vårlökar
1 zucchini (ca 300 g)
2 lime, rivet skal och saft
2 tsk curry
2 msk rapsolja
1 förp (à 65 g) babyspenat
1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i bitar. Krydda med salt och peppar och trä bitarna på grillspett. Låt stå i 15 minuter.
  2. Glaze: Skala och finhacka vitlök och ingefära och fräs i oljan i en stekpanna 1 minut. Häll i soja, mirin och socker och koka ihop ca 4 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i stekpannan. Häll upp i en avlång form (så att spetten får plats) och låt svalna.
  3. Grilla kycklingspetten på direkt värme så de får en krispig stekyta. Vänd runt spetten i glazen och grilla ytterligare 3 minuter. Pensla med mer glaze.
  4. Couscous: Koka upp buljongen och häll över couscousen. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  5. Hacka jordnötterna grovt, strimla vårlöken och skär zucchinin i skivor. Riv yttersta skalet av limen och pressa ur saften.
  6. Fräs jordnötter, vårlök och curry i oljan i en stekpanna i 2 minuter. Vänd ner couscous, zucchini, spenat, rivet skal och saft av lime och salt.
  7. Myntayoghurt: Hacka myntan och blanda med yoghurten och saltet till en slät sås.
  8. Servera kycklingspetten med couscoussalladen och myntayoghurt.