Laktosfritt & mjölkfritt på Maxi ICA Stormarknad Nacka

LaktosfriLaktosfria produkter

ICA Maxi Nacka har ett brett sortiment av egna laktosfria alternativ för dig som är intolerant mot mjölksocker. Då smak och konsistens inte skiljer sig märkvärt från vanliga produkter som innehåller laktos passar dessa för hela familjen och kan användas till all sorts matlagning.

Bland ICAs egna produkter hittar du, förutom laktosfri mjölk, även dina andra dagliga livsmedel till matlagning. Som laktosfri crème fraiche, gräddfil, matlagningsgrädde och vispgrädde till exempel. Vårt tips: Laktosfri grädde tar lite längre tid att vispa upp än vanlig grädde. Det går lite lättare om den är kylskåpskall.

ICA Maxi Nacka har även egna produkter för en helt laktosfri frukost. Vår laktosfria yoghurt finns både som naturell och med olika smaker från frukt och bär. Äter du frukost på språng eller söker ett enkelt mellanmål är en laktosfri drickyoghurt ett perfekt alternativ. Vill du ha laktosfri ost på frukostmackan kan du vara lugn, all hårdost som lagrats över tre månader är helt fri från laktos.

Laktosfria produkter

Laktosfria produkter

Laktosfritt

Laktosfritt sortiment

Vårt laktosfria sortiment hittar du samlat i mejerikylen.

 

Mjölkfria produkter

ICA Maxi Nacka har även ett sortiment för dig som är allergisk mot mjölkprotein och alltså inte heller kan använda laktosfria produkter. Solhavredryck är en dryck gjord på havre som finns med naturell smak, chokladsmak och vaniljsmak. Gott både som måltidsdryck eller till frukost och mellanmål. Solhavre finns även som matlagningsbas för krämiga såser och grytor. Ett annat alternativ är dryck gjord på sojabönor, sojadryck finns i lämpliga förpackningar på en liter.

Mjölkfria produkter

Mjölkfria produkter

Mjölkfritt

Mjökfritt sortiment

Vårt mjölkfria sortiment hittar du samlat i mejerikylen.

Laktos & mjölkfria recept

Att laga laktosfri eller mjölkfri mat är inte svårt, det gäller bara att hålla kolla på vilka livsmedel som innehåller laktos eller mjölkprotein och byta ut dessa mot andra, likvärdiga alternativ. För att förenkla vardagen för dig med intolerans och allergier har vi tagit fram alternativa ingredienser i nästan alla våra recept på ica.se. Du ska känna dig säker när du lagar mat till dig själv eller familjen.