Sociala samarbeten

Sociala samarbeten

Tack vare våra engagerade kunder kan vi tillsammans sprida glädje och hjälpa till där det behövs. Tillsammans skänker vi allt från kläder, mat och pengar till behövande i vårt geografiska närområde.

Stockholms Stadsmission

Vi är stolta över vårt mångåriga samarbete med Stockholm Stadsmission. Tillsammans med våra kunder har vi bland bidragit till att barn och unga har fått åka på sommarkollo, gått på Gröna lund och fått julklappar till jul. Vi har samlat in kläder och skänkt mat till Stockholms hemlösa. Vi är mycket glada och stolta över våra engagerade kunder som varje år gör detta möjligt.

Läs mer om Stockholm Stadmission.

Maskrosbarn

Sedan hösten 2016 har vi inlett ett samarbete med Maskrosbarn, en organisation som ger barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid. Våra kunder kommer kunna bidra till denna organisation genom att bland annat köpa utvalda varor i vår butik, vars försäljning då går oavkortat till Maskrosbarn. Mer information kommer inom kort. Dessutom skänker vi 25 kronor för varje kund som byter däck hos Däckskiftarna på vår parkering.

Läs mer om Maskrosbarn.

RBU – Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar

RBU arbetar aktivt för att förändra attityderna i samhället och skapa bättre förutsättningar för barn med funktionshinder och deras familjer. Tillsammans med övriga ICA Maxibutiker i östra Stockholmsområdet stödjer vi RBU genom att bland annat ta emot praktikanter och stötta organisationen med ekonomiska medel.

Läs mer om RBU.