Maxinge – förbättringar för våra invånare

Skylt vid Maxingevallen

Maxinge – förbättringar för våra invånare

I fem år ska Maxi ICA Stormarknad Haninge och Haninge kommun samarbeta i projektet Maxinge, med syfte att genomföra saker som förbättrar tillvaron för invånarna i Haninge. Maxi ICA Stormarknad Haninge skänker en miljon kronor om året till idéer skapade och framröstade av kommuninvånarna själva.

2008 byggdes Maxingevallen i Jordbro, där barn och unga spelar fotboll varje dag. 2009 skapades den populära Maxingeslingan, när Sjön Rudans motionsslinga rustades och handikappanpassades. 2011 förverkligades en lekplats för vardagshjältar i Eskilsparken i Handen, och 2012 börjar bygget av en Skatepark i Vendelsömalmsgroppen.

Om Maxinge

Maxinge är namnet på ett långsiktigt samarbete mellan Maxi ICA Stormarknad Haninge och Haninge kommun, som syftar till att stötta angelägna satsningar inom idrott och fritid, med fokus på barn, ungdom och familjeliv. I fem år bidrar projektet med en miljon kronor om året till sådana satsningar.

Maxinge är samtidigt visionen av vår drömkommun. En plats där invånarna trivs att bo, är engagerade och bryr sig om. Kort sagt, ett generöst och trevligt samhälle med glada människor och ”butiken mitt i byn”.

Bilder från tidigare Maxingeprojekt:

Maxingevallen, 2008

Maxingevallen

Maxingeslingan, 2009

Maxingeslingans skylt

Maxinge lekplats, 2011

Maxinge lekplats skylt