Samhällsengagemang

Vårt hjärta klappar för mer än mat

ICA Maxi Haninges hjärta brinner för mer än bara god mat och vår vilja att bidra till och utveckla vårt närområde är stor! Utöver att vara en attraktiv och ansvarstagande arbetsgivare startade vi 2022 ICA Maxi Haninge-fonden där vi samlar allt vårt lokala samhällsengagemang.

Vi stöttar även regionala och rikstäckande organisationer där merparten ingår i ICA Stiftelsen med förhoppning om att skapa en bättre och ljusare framtid.

Vad är Maxi Haninge-fonden?

Syftet med Maxi Haninge-fonden är att vi vill bidra till mindre psykisk ohälsa och utanförskap och till mer fysisk aktivitet bland barn och unga i Haninge. 
 
Maxi Haninge-fonden vill vara med och skapa förutsättningar för att förändra i grunden. Några av våra viktigaste uppgifter är att bidra till nya beteenden, inspirera och engagera flera. Vi tror på samarbete – ju fler vi är som bidrar till positiv förändring, desto snabbar når vi den.
 
Med fonden stöttar vi lokala initiativ och satsningar som syftar till att engagera barn och ungdomar till att utöva aktiviteter i grupp inom ramen för våra fokusområden:

  • Psykisk ohälsa
  • Utanförskap
  • Mer fysisk aktivitet

Vem kan söka bidrag?

Vi vill bidra till att göra positiv skillnad i samhället så alla som har en idé, ett lokalt initiativ, projekt eller förening som verkar för att vilja minska utanförskap, psykisk ohälsa eller att öka fysisk aktivitet bland barn och unga i Haninge är välkomna att söka bidrag. 
 
Har du ett bidrag som du tror skulle göra skillnad? Tveka inte att mejla din ansökan till maxihaningefonden@maxi.ica.se
 
Har du frågor om vårt arbete med Maxi Haninge-fonden eller om hur du söker stöd hos oss går det bra att mejla på ovanstående mejladress eller ring 08-597 60 856.

Läs mer om vem som kan söka bidrag i Maxi Haninge-fonden.

Läs mer om vad Maxi Haninge-fonden stöttar idag.