Växthus

Vi bygger växthus för Haningegurkan!

Nu är arbetet med att bygga växthus på ängen bakom butiken i full gång. Växthuset blir ca 3000 kvadratmeter och där kommer vi odla och skörda ca 500 ton lokalodlad Haningegurka varje år!


Förutom att vi blir helt självförsörjande på en av våra mest sålda produkter – gurka – innebär det också en stor vinst för miljön och klimatet. Behovet av transporter försvinner och vi behöver inte längre importera gurka under vintermånaderna. Vi använder en vertikal odlingsmetod som innebär att det går åt 95 procent mindre vatten och betydligt mindre odlingsyta jämfört med en traditionell odling. Genom att kunna skörda och sälja gurkan samma dag året runt, ökar vi hållbarheten och minskar matsvinnet. Dessutom, när gurkan alltid skördas i säsong kommer den också alltid smaka som bäst.

Om allt går som planerat börjar vi sälja våra egenodlade Haningegurkor i november i år. Som vi längtar! Följ oss på våra sociala kanaler för uppdateringar.

Bygget av växthuset gör vi i samarbete med Agtira