Sammhällsengagemang

Vi vill göra en positiv skillnad

Som ICA-butik har vi ett stort sammhällsengagemang. Vi bryr oss om samhället, både det lokala, det nationella och det globala.

Nedan kan du se en film om ICAs gemensamma satsning för samhället.  

Genom ICA Sverige sponsrar vi varje år ett stort antal föreningar, organisationer och evenemang - bl.a annat Svenska Fotbolls-förbundet, Svenska Skidlanslaget, En Svensk Klassiker, Friskis & Svettis, Blodomloppet, Cancerfonden, etc. Du kan läsa mer på ica.se/hallbarhet/halsa/samarbeten/ 

Genom ICA Stiftelsen där ICA lyfter samhällsengagemang till nästa nivå. Vi vill fortsätta bidra till att göra positiv skillnad i samhället och skapa möjligheter att stötta samhällsviktiga projekt. Bland annat Majblomman, Matchkorv, Rädda Barnen, AjaBaja Cancer, Kompis Sverige, Matkollo, Glada Hudik-Teatern, Svenska Röda Korset, etc. Du kan läsa mer om ICA Stiftelsen ica.se/ica-stiftelsen/

Vi skänker svinnad frukt & grönt till Lilla holms förskola som jobbar aktivt med att minska matsvinn och de har även fått utmärkelse för Årets Klimatidé i White Guide Junior 2023.

Varje vecka har vi deltagare från arbetsplatsförlagd daglig verksamhet som jobbar hos oss.

ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna varje år är Rosa bandet som har stark stöttning genom aktiviteter i butiken under oktober månad.

Vi stöder organisationen bland annat genom att butiken har insamlingsbössor  i våra kassor där pengarna oavkortat går till Röda Korsets arbete.

Vi stöttar Göteborgss stadsmission och vårt ekonomiska bidrag hjälper familjer med till exempel mat, julklappar och vinterkläder varje år.

Sponsring
Sponsring

Vi sponsrar lokalt

Vi vill att våra kunder skall se ICA Maxi Torslanda som en positiv kraft i vårt samhälle. Vi är därför med och sponsrar flera olika lokala föreningar, organisationer och projekt inom idrott, hälsa, kultur och socialt engagemang. En av de viktigaste delarna i vårt sponsringsarbete är att stötta barn och ungdomsverksamheter för att på så sätt hjälpa till att bygga en stabil grund för våra unga i Torslanda.

Läs mer