Vårt engagemang: Asllani Court

Vårt engagemang: Asllani Court

Fotograf: Daniel Nestor

Vi på ICA Kvantum Vimmerby brinner för ungdomsidrott, jämlikhet och integration på orten. Genom vårt engagemang i Asllani Court vill vi bidra till att fler tjejer får möjlighet att spela fotboll.

Hur kommer det genomföras?

Asllani Court är en satsning vi gör tillsammans med Vimmerby IF. Satsningen började med en TjejTrupp, ett projekt som vänder sig till tjejer 8-14 år i Bullerbyn med syftet att få dem integrerade i samhället och i föreningslivet. Bullerbyn är ett invandrartätt område och det var just i den här delen av stan, på en sliten fotbollsplan, som numera Englandsproffset och förebilden Kosovare Asllani började sin fotbollsresa.

Nästa steg för TjejTruppen är Asllani Court, fotbollsplanen i Bullerbyn som ska fräschas upp med nytt konstgräs, nya stängsel och strålkastare. Projektet att rusta upp fotbollsplanen är inlett och man söker fler samarbetspartners men målsättningen är att Asllani Court ska stå färdig under 2017. Vi tror att vi behöver lyfta de förebilder som finns inom idrotten för de här tjejerna och visa att fotbollsplanen tillhör tjejer lika mycket som killar. Det starka symbolvärdet tror vi skulle hjälpa många nya tjejer till idrotten och föreningslivet i hela Sverige. Med Kosovare Asllani som ambassadör för projektet hoppas vi såklart att fler tjejer i Bullerbyn, ska få upp ögonen för framförallt fotboll men också andra idrotter och aktiviteter som föreningslivet erbjuder. Vi bidrar med mellanmål precis som vi gjort under en längre tid till Vimmerby IFs FotbollsAkademi.

Till FotbollsAkademien kan barn och ungdomar komma efter skolan och träna, äta och få läxhjälp. Förutom mellanmålet hoppas vi i framtiden kunna vara på plats och kanske bidra med att grilla hamburgare till fotbolls-TV-kvällar för tjejerna eller varför inte hålla i matlagningskurser för ungdomar. Vi vill skapa intresse kring inte bara motion och fotboll utan också mat och matlagning.

banner_ica100